Przepis i sposób przygotowania na: Rosół pomidorowy, czyli pomidorowa na rosole z wczoraj
Najlepsza zupa pomidorowa to ta, którą można przygotować w zaledwie kilka minut i to na bazie wcześniej przygotowanego rosołu (niedzielnego rosołu). Zupa pomidorowa na rosole to danie, które idealnie wpisuje się w ideę Zero Waste w kuchni. Na bazie niedzielnego rosołu można wyczarować zupełnie inne danie, które Twoja rodzina dosłownie pokocha - szczególnie dzieciaki. Wystarczy jedynie dodatek przecieru pomidorowego, natki pietruszki i śmietanki kremówki, by delektować się najpyszniejszą pomidorową pod słońcem.
Sposób przygotowania:
1. W rondelku na maśle podsmażyć przecier pomidorowy przez około 2 minuty, cały czas mieszając.
2. Następnie wlać gorący rosół, dodać cały pęczek natki pietruszki i zagotować.
3. Po kilku minutach wyjąć natkę, dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku.