Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt.
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
cebula 1 szt.
masło 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z farszem

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach, przestudzić, obrać. Wszystkie ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć środek. Pieczarki opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać posiekać. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dusić na nim pieczarki i cebulę. Ser potrzeć na tarce. Miąższ ziemniaczany i pieczarki zemleć w maszynce, przyprawić. Otrzymaną masą wypełnić ziemniaczane miseczki, posmarować masłem, posypać serem. Ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.08.2013 07:41
Lubię takie ziemniaczki :)
Katarzyna59 08.06.2013 20:15
bardzo smaczne, pyszności
aisza1 27.05.2013 07:26
bardzo ciekawy przepis
1j1o1l1a1 12.04.2011 19:35
pracochłonne ale smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak