Kluski kładzione

Kluski kładzione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • cukier

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kefir

    o,5 szklanki
  • jajka

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić łyżką ciasto- musi być bardzo gęste. W dużym garnku zagotować wodę i lekko osolić. Łyżką ogrzaną we wrzątku nabieramy ciasto i kładziemy do gotującej się wody. Gotujemy jednorazowo 4 kluski- zależy od wielkości naczynia ponieważ bardzo szybko rosną podczas gotowania. Gotować 15 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać posypane twarogiem, cukrem i polane zbrązowionym masłem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat