Nalewka jeżynowa

Nalewka jeżynowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 kg
  • liście malin

    200 sztuk
  • woda

    1,5 litra
  • cukier

    60 dag
  • kwasek cytrynowy

    1 łyżeczka plaska
  • spirytus

    o,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżyny i liście malin gotować w wodzie na malum ogniu przez 45 minut, odcedzić, dodać cukier i kwasek i zagotować ponownie. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do zimnego soku wlać spirytus i przelać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

03.08.2012 15:36
nie wykrzystywałam do niczego jeszcze liści malin

banditka

02.11.2011 09:49
pycha

ronald88

11.09.2011 07:39
super

marcia71

07.06.2011 14:27
dobra

ewelinapac

15.03.2011 15:51
rewelacja

Smakosz6

28.12.2010 20:27
mniam

Dorota76

10.08.2010 21:42
Brzmi ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat