Zupa Tom Yum

Zupa Tom Yum

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    100 g
  • woda

    2 l
  • pierś z kurczaka

    200 g
  • krewetki

    300 g
  • papryczka chili

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju chwilę (2 - 3 minuty) smażyć pokrojoną w paseczki pierś kurczaka. Zalać wrzątkiem, wrzucić trawę cytrynową, drobno posiekane, pozbawione pestek papryczki chilli, listki limonki kaffir. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Dodać pokrojone w paski grzyby, pastę tom yum oraz obrane krewetki. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem rybnym. Przed podaniem wyłowić kawałki trawy cytrynowej oraz listki kaffiru. Podawać posypane świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

07.07.2011 18:37
ciekawa nazwa

brygida

29.06.2010 22:06
fantastycznie roste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat