Surówka z selera

Surówka z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnia marchewka

    1
  • szkl. dużych, jasnych rodzynek

    1/3-1/2
  • z 1 dużej cytryny

    sok
  • łyżka cukru

    1
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    1
  • jabłko

    1 szt. (duże)
  • seler

    1 mały korzeń
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, cieniutko obieramy. Jabłko też myjemy, obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Rodzynki sparzamy. Selera ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej i od razu skrapiamy sokiem cytrynowym aby nie ściemniał. Tak samo ścieramy marchewkę i jabłko, mieszamy razem z selerem. Dodajemy rodzynki, olej, cukier i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Podawać do dań obiadowych, mięs i wędlin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia1988

03.11.2012 19:57
super

gosia1988

03.11.2012 19:57
super

eli_555

27.11.2011 23:11
pycha surówka

kotlet

01.10.2011 00:00
rewelacja

Ewa104

30.09.2011 14:09
Lubię to połączenie.

Karolcia12

18.04.2011 13:18
świetnie wygląda, jak do restauracji

wedith1

22.09.2010 13:52
Pysznie się prezentuje!

Dorota71

19.09.2010 09:36
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat