Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie wielkanocne śniadanko.
* na 1 porcję:
* 2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
* 1 duży plaster łososia wędzonego
* 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
* 2 listki sałaty
* 1 rzodkiewka
* 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
* 6 oliwek zielonych
* 2 plastry pomidora
* garść posiekanego szczypiorku
* pieprz kolorowy
Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty. Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego. Na serku rozmieścić plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia. Udekorować resztą ogórka, rzodkiewki i oliwkami. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym, świeżo zmielonym. Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).