Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zobacz, jak przygotować łososia w piekarniku, w ilu stopniach piec łososia oraz ile czasu piec łososia. To przepis na  aromatycznego łosoś z piekarnika i świetny pomysł na obiad dla wszystkich miłośników ryb. Sok z cytryny podkreśli smak, a masło nada mu delikatności! Koniecznie wypróbuj ten prosty sposób i zobacz, jak upiec łososia.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    40 dag
  • masło

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łosoś z piekarnika

Z tego przepisu, dowiesz się:

- ile czasu piec łososia

- jakiej temperaturze piec łososia

- jak piec łososia ze skórą

Przepis na łososia z piekarnika - kroki postępowania:

Krok 1 - Łosoś z piekarnika foto

Łososia myjemy i delikatnie ściągamy skórę. Następnie wyciskamy sok z cytryny i polewamy rybę. Doprawiamy rybę solą oraz pieprzem. 

Krok 2 - Łosoś z piekarnika foto

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i kładziemy na wierzch niewielkie kawałki masła.

Krok 3 - Łosoś z piekarnika foto

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15-20 minut. 

Jak przygotować łososia na obiad? Już wiesz - ten prosty przepis urozmaici Twoje codzienne menu obiadowe.

mela25
Czas pieczenia zależy od grubości ryby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

tasiorek333
tasiorek333 4 tygodnie temu
Łosoś jest bardzo dobrą rybką,ale za droga od święta można sobie pozwolić
romanrafal
romanrafal 27.02.2014 15:52
pyszna rybka
Seba 10.02.2014 09:27
smaczna rybka
Łukasz15 02.12.2013 21:39
Bardzo lubię łososia
Wafelek2601 20.11.2013 17:42
Świetna rybka
gosia561 20.11.2013 11:04
pyszna ta ryba
nutellla 20.11.2013 10:12
moja ulubiona :)
Paolcia 20.11.2013 09:52
smaczne too :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat