Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś
40 dag -
masło
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Łososia myjemy i delikatnie ściągamy skórę. Następnie wyciskamy sok z cytryny i polewamy rybę. Doprawiamy rybę solą oraz pieprzem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i kładziemy na wierzch niewielkie kawałki masła.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut.
Czas pieczenia zależy od grubości ryby.![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się