Łosoś z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    40 dag
  • masło

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś z piekarnika foto

Łososia myjemy i delikatnie ściągamy skórę. Następnie wyciskamy sok z cytryny i polewamy rybę. Doprawiamy rybę solą oraz pieprzem. 

Krok 2 - Łosoś z piekarnika foto

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i kładziemy na wierzch niewielkie kawałki masła.

Krok 3 - Łosoś z piekarnika foto

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut. 

mela25
Czas pieczenia zależy od grubości ryby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 27.02.2014 15:52
pyszna rybka
Seba 10.02.2014 09:27
smaczna rybka
Łukasz15 02.12.2013 21:39
Bardzo lubię łososia
Wafelek2601 20.11.2013 17:42
Świetna rybka
gosia561 20.11.2013 11:04
pyszna ta ryba
nutellla 20.11.2013 10:12
moja ulubiona :)
Paolcia 20.11.2013 09:52
smaczne too :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat