Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki po francusku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1 szkl
masło do smażenia
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki po francusku

Jajka roztrzepać widelcem.Mleko wymieszać z cukrem waniliowym.Kromki chleba maczać w mleku a następnie w jajku.Smażyć na rozgrzanym maśle,aż jajko się zetnie.Podawać na gorąco z dodatkiem miodu,dżemu lub kremu czekoladowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.01.2014 15:42
dawno nie jadłam
alaaa 22.11.2013 16:45
prostota w wykonaniu ale też robię bo lubię
anemon 21.09.2013 22:00
Aż chyba muszę sobie zrobić.
Krystyna32 22.09.2012 10:13
fajne
Motorek 31.10.2011 21:30
fajne
Iwona51
Iwona51 10.09.2011 10:08
pycha
smakoszek 03.08.2011 20:19
pyszne
IZABELA29 01.06.2011 08:01
apetycznie
ben-ka 09.05.2011 18:25
świetne grzneczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak