Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki nadziewane szpinakiem
Na każdą połówkę sznycla nakładamy farsz, przykrywamy drugą połówką mięsa i panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Posypujemy tymiankiem i smażymy.
sznycle z mięsa cielęcego z udźca | 4 sztuki |
szpinak | 1/2 kg |
jaja | 2 sztuki |
czosnek | 1 ząbek |
rozmaryn | odrobina |
sok z cytryny | 1/2 sztuka |
tymianek | 1/2 pęczek |
oliwa | 4 lyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 8 łyżek |
mąka | 4 łyżki |
masło | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
ser żółty | 15 (ostry) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: