Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 łyżki
  • kakao ciemne

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana 30%

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier, kakao i jajko utrzeć w rondelku na jednolitą masę, w między czasie zagotować margarynę. Do masy wlewamy małymi ilościami gotującą margarynę mieszając aż składniki się połączą, na końcu dodajemy śmietanę- polewa jest błyszcząca.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

03.09.2011 17:52
extra

Justyna Jussstiii

02.08.2011 08:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat