Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 60 dag
ziemniaki 50 dag
ogórek 1 szt
bulion 1 l
śmietana 22% 100 ml
koper 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka rybna

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kosteczkę. Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki usuń pestki, miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ziemniaki przełóż do garnka, zalej bulionem, gotuj 10 minut. Dodaj kostki, ogórka, posól, gotuj jeszcze 15 minut. Rybę opłucz, osusz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Gotową potrawkę dopraw solą i pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Posyp koperkiem, włóż rybę, gotuj jeszcze 5 minut. Podawaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak