Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 50 g
kiełki soczewicy do smaku
masło 1 łyżeczka
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z awokado

Awokado pokroić w kostkę.Kiełki pozbawić osłonek i sparzyć wrzątkiem.Na patelni rozgrzać masło i wbić jajka.Gdy spód się delikatnie zetnie,wymieszać drewnianą łopatką.Pod koniec smażenia dodać awokado i doprawić do smaku.Wymieszać.Wyłożyć na talerz i posypać kiełkami.Podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 07.07.2011 21:44
ciekawa jajecznica:)
RenataZ-et 05.06.2011 22:58
oryginalnie i ciekawie :)
Ania67 03.04.2011 14:00
Fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak