Francuska ADWOKATKA

Francuska ADWOKATKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowania
  • budyń waniliowy

    3 szt
  • mleko

    3 szklanki
  • adwokat

    75 ml
  • masło

    1 kostka
  • cukier

    5-6 łyżek
  • kakao

    1 łyżka
  • crokant orzechowy

    2 łyżki
  • żółtko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto smarujemy rozmąconym żółtkiem- 1 płat ciasta posypujemy cukrem i kakao oraz crokantem orzechowym- pieczemy około 12 minut w temperaturze 220 stopni. Studzimy.
Budyń gotujemy tak jak zwykle- tylko w mniejszej ilości mleka- studzimy.
Masło ucieramy i powoli dodajemy na przemian budyń i adwokat- miksujemy.
Krem schładzamy a następnie wykładamy na ciasto- przykrywamy ciastem posypanym cukrem i orzeszkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

WiktoriaGotuje

01.08.2012 21:55
pięknie wygląda.

rjustysia

19.06.2012 11:01
Sam wygląd kusi :)

Elżbieta17

06.04.2012 09:28
rewelacja:)

FAFIK

16.12.2011 06:44
Super

aleksa123

22.11.2011 16:34
apetyczna

iknkirke

10.09.2011 15:26
super

Ewa111

28.08.2011 12:41
skąd Ci się biorą takie wspaniałe pomysły?ciasto fantastyczne

Grazyna0211

19.08.2011 08:43
super!

Anna141

01.08.2011 10:13
pycha

Marzena34

23.07.2011 11:52
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat