Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z TRUSKAWKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki truskawkowe 3 -
jajko 6 szt.
mąka 1 szklanka g.
cukier puder 1 szklanka g.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka -
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 500 ml
mąka pszenna 2 łyżki -
cukier 3 łyżki -
masło 200 g.
truskawki 500 g.

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Galaretkę rozpuścić w 1 l wrzącej wody, ostudzić
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier puder j jeszcze przez chwilę ubijać, dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie połączyć z masa jajeczną. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20-25 minut.
Krem: Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki i cukru, ostudzić. Masło utrzeć na puszysto i stopniowo dodawać zimny budyń. Krem rozsmarować na biszkopcie. Na kremie rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki, tak, aby zachodziły na siebie. Zalać gęstniejącą Galaretką, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 02.05.2011 07:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak