Krupnik

Krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    4 sztuki
  • woda

    2 litry
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól

    do smaku
  • włoszczyzna

  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować włożyć do wrzątku umyte żeberka osolić dodać liść i ziele, gotować na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać umytą włoszczyznę i gotować jeszcze ok. 20 minut(by żeberka były dostatecznie miękkie). Po ugotowaniu mięso wyjąć z rosołu (owinąć folią by było cieple) a ugotowanie w nim warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę. Równocześnie doprawiamy wywar do smaku i dodajemy kaszę jęczmienną - gotujemy ją przez 15 minut. Podajemy krupnik z ugotowanymi żeberkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

28.09.2011 13:58
wow

marcia71

30.03.2011 18:23
dobre ale wole na kurze

gosia561

14.03.2011 22:11
ale kaszy nie podano w składnikach

gosia561

14.03.2011 22:10
lubię żeberka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat