Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryżowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 30 dag
masło 30 dag
cukier puder 1 szkl
jajko 4 szt
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy arachidowe 4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego

Masło ucierać z cukrem pudrem dodając stopniowo żółtka. Następnie wsypać kleik ryżowy wymieszany z proszkiem do pieczenia i orzechami. Pod koniec dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Z ciasta formować kulki, układać na przygotowaną blaszkę, na środku palcem wyciskać dołek i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu do dołeczków wkładać powidła śliwkowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 03.02.2012 17:20
smaczne
pipi765 03.02.2012 17:19
pyszny
Zoso 03.10.2011 22:35
smaczne
Ania67 29.03.2011 10:56
Uwielbiam je
MAR3STA 26.03.2011 15:39
fajne te ciasteczka też robiłam podobne;)
Misiabe 26.03.2011 12:26
a możesz polecić jakiś kleik? tyle ich jest że nie wiem, który będzie do tych ciasteczek najlepszy a mam na nie straszną ochote :)
agnieszka137 26.03.2011 11:59
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak