Szybki gulasz a\'la curry

Szybki gulasz a\'la curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • garść mrozonej fasolki szparagowej

  • łyżka oliwy z oliwek

  • cebula

  • ząbek czosnku

  • kilka pieczarek

  • żółta papryka

  • pieprz świeżo zmielony

  • łyżka śmietany

  • 1-2 łyzeczki musztardy francuskiej

  • 1/3 łyżeczki kurkumy

  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • ryż basmati

  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    300 ml
  • jogurt naturalny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzuciłam pokrojona w kostke piers, do tego pokrojona cebule, paprykę i pieczarki, jak sie podsmażyło dodałam czosnek podlałam bulionem, oproszyłam kurkuma, curry, wrzuciłam fasolke i gotowalo sie wszystko razem przez ok 10 minut. Na koniec dodałam jogurt, śmietanę, musztardę francuską i pieprz. Posypałam natką. Wyszło takie moje curry.

Podałam z ryżem basmati gotowanym z kurkuma, Curry było aromatyczne, kremowe i pięknie kolorowe:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

26.04.2012 12:09
coś dla mnie

Kate131

21.07.2011 09:13
apetyczny

Bart

11.03.2011 23:48
mmmm...pyszności

wedith1

28.09.2010 09:50
Wygląda baaaardzo apetycznie!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat