Placek Bartek

Placek Bartek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • margaryna

    15 dkg
  • żółtka jaj

    6
  • cukier puder

    25 dkg
  • proszek do pieczenia łyżeczka

  • amoniak

    1 łyżeczka
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać mąkę i zarobić ciasto na stolnicy, podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, jedną część rozwałkować na wielkość blachy, posmarować marmoladą lub dżeme, posypać bakaliami. Robić małe ruloniki z pozostałego ciasta na przemian raz biały drugi raz ciemny, układać równo i piec.
Następnie osobno zrobić u piec biszkopt, posmarować lekko masą pierwszy placek i położyć na to biszkopt.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat