Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLIWKI Z PIANĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 0,5 kg
migdały 50 gram
białko 5 sztuk
rum 20 ml
cukier puder 200 gram
tłuszcz - -

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLIWKI Z PIANĄ

Ze śliwek usunąć pestki. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i zetrzeć na drobnej tarce. Białka ubić na sztywną pianę, na koniec bicia dodać cukier oraz starte migdały. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Śliwki maczać w przygotowanej masie i układać na blasze. Na koniec skropić rumem i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak