Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy filet z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
olej ryżowy 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
rozmaryn
jogurt naturalny 1 łyżka
grzyby leśne 10 świeże
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy filet z kurczaka

Pierś kroimy na 4 plastry. Każdy z nich posypujemy z obu stron zmieszanymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Na zimną patelnię wlewamy olej (1 łyżkę), wsypujemy cebulę i podsmażamy na małym gazie do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i smażymy przez kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego i obsmażamy piersi po 3 minuty z każdej strony. Wlewamy sos grzybowy i smażymy jeszcze przez 1 minutę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.08.2011 14:02
to coś dla mnie!:) grzyby uwielbiam i zbierać i jeść.
tonia 28.07.2011 14:50
a świeżych grzybów leśnych jak na lekarstwo na ten czas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak