Pikle

Pikle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    1 kg
  • kalafior

    1/4 główki
  • marchew

    4 sztuki
  • fasolka szaragowa

    20 dag
  • sól

    2 łyzki
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet 10 %

    1/4 litra
  • Zalewa:

    2 litry
  • woda

    2 litry
  • liść laurowy

    1 do każdego słoika
  • ziele angielskie całe

    2 do każdego słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i umytą marchew blanszować w osolonej wodzie, podzielić na kawałki. Fasolkę obrać, umyć i podzielić na kawałki. Ogórki- bardzo małe umyć. Przygotowane warzywa ułożyć w słoikach warstwami, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zalać zalewą octową i zagotować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

12.11.2011 10:39
smaczne

ewelinapac

12.11.2011 10:39
smaczne

olkaaa

09.11.2011 08:07
wyglądają bardzo smacznie

rzenia15

26.03.2011 20:22
musi byc pycha

buksiak12

18.09.2010 14:05
w sam raz na zagryzkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat