Karczek na bogato.

Karczek na bogato.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

  • pieczarki

  • pomidor

  • ser śmietanowy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 plastry karkówki b/k
* 2 jajka
* bułka tarta do panierowania
* 1 czubata łyżka przyprawy do karkówki
* 9 małych mrożonych brykietów szpinaku z czosnkiem
* łyżka masła
* 1 duży lub 2 małe pomidory
* 3 duże pieczarki
* 6 plastrów sera śmietankowego z ziołami
* sól czosnkowa
* pieprz ziołowy
* szczypiorek-1,3 pęczka
* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki keczupu
* olej do smażenia

Karczek umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawą do karkówki. Jajka rozkłócić z odrobiną soli. Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.

W małym rondelku roztopić masło i wsypać brykiety szpinaku z czosnkiem, mieszać, aż się rozmrozi.
Na usmażonym mięsie rozsmarować szpinak,rozłożyć umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Na wierzchu nałożyć po 3 plasterki pomidora. Cienko posmarować majonezem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Przykryć każdy kawałek mięsa dwoma plastrami sera śmietankowego z ziołami. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, ustawić opiekacz górny i zapiekać ok. 15 minut. Polać keczupem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rafał10

01.08.2012 23:02
karczuś... to jest to :)

magduś83

04.08.2011 23:38
ciekawe, ja mam skromniejszy przepis:)

jolaxa1

05.07.2011 13:46
super

kochanyptysiu

09.06.2011 20:51
pieknie podane

SmacznaPyza

25.04.2011 14:50
bardzo apetyczny

ZEWA

03.04.2011 10:42
pyszności

ZEWA

03.04.2011 10:42
pyszności

misia53

27.03.2011 01:48
Szkoda, że mnie nie stać na taki karczek....

Nina7

22.03.2011 11:22
Musi być bardzo smaczny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat