Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antyfrytki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
czosnek 5 ząbków
olej 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Antyfrytki

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę ok. 1 x 1 cm. Wkładamy do miski z wodą i dokładnie płuczemy. Odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia. Na zimną patelnię wlewamy olej, wrzucamy czosnek (nie obrany) i smażymy 15 sekund od momentu, gdy czosnek zacznie skwierczeć. Wyjmujemy czosnek, wrzucamy ziemniaki. Smażymy (od czasu do czasu mieszając), aż nabiorą złotego koloru (ok. 25 minut). Wyjmujemy na durszlak lub papierowy ręcznik. Podajemy posypane Kucharkiem, ziołowym pieprzem i polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 19.06.2011 17:10
super
ewasylwia 21.03.2011 11:19
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak