Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paluszki po włosku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki grube
20 sztuk
szynka
20 dkg
szczpiorek
1 pęczek
masło
1 łyżka
sok z cytryny
2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
chrzan tarty
2 łyżki
Sklep Prymat
sok z pomarańczy
2 łyżki
konfitura żurawinowa
6 łyżek
wino czerwone
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki po włosku

Z dżemu z żurawin lub borówek, musztardy miodowej, soku z pomarańczy, czerwonego wina i tartego chrzanu, zrobić sos. Następnie masło utrzeć na puch z 2 łyżkami soku z cytryny, posmarować paluszki i je obwijać szynką, zawiązać szczypiorkiem i maczać w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak