Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z domowej szynk

    1 litr
  • żurek śląski

    1/2 litra
  • kiełbasa

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • chrzan

    do smaku
  • jaja

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut, dodać dobrze rozmieszany koncentrat żuru( smak będzie bardziej wyrazisty), doprowadzić do wrzenia i dodać chrzan. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

09.05.2011 10:52
mmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat