ziemniaki po szwajcarsku

ziemniaki po szwajcarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    800 g
  • masło

    80 g
  • boczek wędzony

    50 g
  • pieprz, sól

    WG UZNANIA
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w łupach, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.boczek i cebulę pokroić drobno i podsmażyć na patelni.dodać stare ziemniaki,doprawić solą i pieprzem i wymieszać przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i zapiekać pół godz. w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

10.03.2012 08:35
ekstra

jeanette_v

16.02.2012 12:15
Mój synek pewnie polubi..

manaika

09.01.2012 11:42
super!

m1monika

18.09.2011 14:21
super

edyta44

08.07.2011 17:34
pycha

pigila

16.04.2011 09:39
super

pigila

16.04.2011 09:39
super

mundek1011

20.01.2011 21:47
pyszne

mundek1011

20.01.2011 21:47
pyszne

mundek1011

20.01.2011 21:47
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat