Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cytryna 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana słodka 1/4 litra
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie

Gruszki obrac,przekroić na pół, wydrążyc pestki i obgotować w wodzie z cukerm i sokiem z cytryny. Połowe smietany zagrzać, a resztę rozmieszać z mąką ziemniaczaną, dodać do goracej smietanki. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i wlać to śmietany wymieszanej z maką. Na sosie ułożyć gruszki a w miejsce wydrążonych pestek włożyć czereśnie. Polać polewa czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak