Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety faszerowane pesto w szynce szwarcwaldzkiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
szynka szwrcwaldzka 8 plasterków
oliwa
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
pesto 1/2 słoiczka
ser gouda 15-20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety faszerowane pesto w szynce szwarcwaldzkiej

Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy- każdy przecinamy wzdłuż tak- by powstała w nim kieszonka. Nacieramy solą , pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Do każdej z kieszonek nakładamy porcję pesto i startego sera.
Każdy filet zawijamy w 2 plasterki szynki- wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 29.10.2011 08:21
wytworne:)
calliope 24.10.2011 09:36
ciekawe
Natalia40 26.09.2011 23:28
super
Justa32 10.09.2011 10:20
smaczne
Gosia32
Gosia32 11.06.2011 14:22
mniam
kanu83 30.05.2011 21:56
ekstra
basia70 16.05.2011 14:38
super
Justyna Jussstiii 24.04.2011 14:12
super
Marzena34 07.04.2011 13:03
lubie nadziewane mięsko
hastalavista 28.03.2011 13:53
aahh... cudowne!
Grazyna0211 22.03.2011 13:44
fajne danie
Margo1 21.03.2011 16:26
nie jadłam , ale myślę że dobre
Edyta38 14.03.2011 21:28
palce lizac:)
Kuchareczekjeden 13.03.2011 09:57
ale pychotka:)
Kuchareczekjeden 13.03.2011 09:57
ale pychotka:)
Haneczka1 12.03.2011 22:08
super :)
m1monika 12.03.2011 21:41
smakowite!!!
Krystyna32 12.03.2011 06:49
extra
iza15 11.03.2011 17:49
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak