Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli

Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1
  • majonez tradycyjny

    0,25 szklanki
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • fasola

    15 dkg
  • kapusta kwaszona

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc, ugotować. Kapustę pokroić. Jabłko umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Połączyć składniki surówki. Majonez doprawić pieprzem i majerankiem i polać nim surówkę. Podawać do wędlin lub jako przekąskę, albo do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

19.09.2010 09:25
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat