Carpaccio z ryby miecza

Carpaccio z ryby miecza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 garść
  • cytryna

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    6 łyżek
  • ryba

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso ryby zwinąć w folię i włożyc do zamrażalnika na godzinę. Krótko przed wyjęciem ryby, wyłożyć liściami szpinaku 4 talerze. Cytrynę drobno posiekać i wycisnąć sok. Wymieszać w małej salaterce 3 łyżki soku z cytryny z niewielką ilością soli i pieprzu. Dodać oliwęi ubijać trzepaczką do uzyskania kremowej konsystencji sosu. Rybę pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na liściach szpinaku i pokroić sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

20.09.2011 21:29
fajne;)

darus

20.07.2011 11:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat