Babka piaskowa z gruszką i jabłkiem

Babka piaskowa z gruszką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • jajek

    6 szt
  • cukru pudru

    1 szklanka
  • mąki ziemniaczanej

    1/2 szklanki
  • budynie o smaku smietankowym

    2 szt
  • mąki tortowej

    3 łyżki
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • gruszka

    kilka szt.
  • jabłko

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem ucieramy robotem. Gdy składniki się połączą, dodajemy cały czas ucierając, po jednym żółtku. Całość ucieramy jeszcze przez 2 minuty, siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. Gdy ciasto będzie jednolite, dodajemy pianę ubitą z białek delikatnie łączymy z ciastem. Dodajemy gruszki, jabłka pokrojone w kawałki i mieszamy. Całość przelewamy do podłużnej foremki
Temperatura pieczenia 180C
Czas pieczenia 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

20.06.2012 07:51
pycha

Malinka

13.06.2012 10:48
Super pomysł.

ZEWA

25.05.2012 11:41
pycha babeczka

tomek18

31.10.2011 14:21
pyszności

iknkirke

05.04.2011 16:51
pycha

iknkirke

05.04.2011 16:51
pycha

berys18

05.03.2011 18:24
fajny pomysł, bo z wocami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat