Tarta z rabarbarem i owocami

Tarta z rabarbarem i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gr
  • zimne masło

    120 gr
  • cukier 2 łzyki

  • żółtko jaja

  • jajko

  • szczypta soli

  • bydyń waniliowy (niesłodzony)

  • cukier

    3 łyzki
  • mleko

    500 ml
  • 2 łyzki cukru

  • trochę mąki

  • rabarbar

    3 łodygi
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę poąłczyc z masłem, rozdrobnic, dodac pozostałe skladniki razem zagniesc w ciasto, zawinac w folie spozywcza i na 1h do lodówki. po wyjęciu odciac kawałek, pozostałą duzą czescią wylepic dno i boki formy wysmarowanej wczesniej maslem. Wstawic na 10 minut do piekarnika w 180st. Małą czesc ciasta rozwałkowałam i pociełam na długie paski.

Rabarbar pociac na kawałeczki, zasypac 3 łyzkami cukru i odstawic na min 1h zeby puscił sok. Sok odlac. mieszanke owocowa rozmrozic, odsaczyc na sitku. Budyń ugotować z 500ml mleka wg wskazan na opakowaniu. Lekko przestudzić.
Na podpieczone ciasto wylozyc budyn, na to owoce (meiszanke lekko oproszyłam maka zeby owoce rozmrozone nie pusciły za duzo soku do budynu), na to rabarbar i przykrylam paseczkami z ciasta. Do piekarnika na 20 minut.
Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem. Pyszne rzeskie ciasto

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patusia

01.06.2011 12:26
Wygląda przepysznie :)

ZEWA

11.12.2010 11:57
apetyczna

SmacznaPyza

21.08.2010 20:39
mnie też się bardzo podoba, lubię ciasta z owocami

Allice

05.07.2010 21:36
Bardzo fajna tarta, taka \"wiejska\" i pachnąca latem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat