Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami i mielonym mięsem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 gram
pieczarki 400 gram
cebula 400 gram
mięso mielone 500 gram
ogórki kiszone 350 gram
sos pomidorowy 250 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papry zielona 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cukier 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami i mielonym mięsem.

Ogórki kiszone pokroic w kostkę.Papryki pokroic w paski.Cebulę drobno posiekac ,zrumienic.Dodac pokrojone w plastry pieczarki oraz posiekaną kapustę i podsmażyc.Następnie dorzucic mięso mielone,pokrojone papryki oraz ogórki.Dusic pod przykryciemokoło 15-20 minut.Bigos przyprawic do smaku solą,pieprzem,ziołami,zielem angielskim.Dodac liście laurowe oraz cukier.Wszystko polac sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 02.01.2012 22:04
pycha
berys18 23.10.2011 16:18
super przepis
berys18 23.10.2011 16:18
super przepis
Dorota59 28.08.2011 15:32
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak