Kotlety ryżowe

Kotlety ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    40 dag
  • cebula biała

    1
  • sól

  • pieprz

  • kasza manna

    4 łyżki
  • mleko 3,2%

  • ryż

    2 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż w woreczku ugotowac ,przestudzic.Mięso przełożyc do miski ,dodac posiekaną natkę pietruszki, kasze mannę ,pokrojoną drobno cebulę .Doprawic solą i pieprzem i reszta przypraw .Wsypac bułke tarta ,przestudzony ryz i wymieszac .Dolewac mleko ,tak by masa była lekko klejąca do ręki.Formowac kotlety ,obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano na goracym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

31.07.2013 19:53
Fajny pomysł :)

sara1

22.02.2012 17:14
robię z tego przepisu są smaczne polecam

Grażyna13

10.02.2012 11:00
Pyszne i pomysłowe :)

IlonaAlbertos

10.11.2011 21:14
Bardzo fajny pomysł na kotlety.

Ewelina38

03.08.2011 13:54
też często robię z ryżem, są bardzo smaczne

barbara11561

31.05.2011 07:00
Bardzo ciekawy pomysł:)

manaika

15.02.2011 10:14
ciekawa wersja;)

kochanyptysiu

09.02.2011 07:42
ciekawe

ben-ka

14.10.2010 07:57
Fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat