Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
pory 2
papryczka chili 2 sztuki
boczek wędzony 10 dag
sól
pieprz
curry
olej 4 łyżki
Sos pieczeniowy jasny 1

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki z indyka

fileta rozcinamy na prostokątny płat i lekko rozbijamy.oprószyć go przyprawami i odłożyć na kilka min.pory naciąć wzdłuż i podzielić na liście.papryczki oczyścić z pestek.na płacie mięsa ułożyć liście pora,plasterki boczku i strączki chili.całość ciasno zwinąć i pociąć na małe kawałki ok.2 cm.ślimaczki ponabijać na patyczki do szaszłyków i smażyć na oleju często obracając.sos przygotować wg. przepisu i podawać do szaszłyków.danie udekorować tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 27.05.2011 10:48
pomysłowe:)
Ania67 25.03.2011 09:35
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak