Oponki w lukrze

Oponki w lukrze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    7 dkg
  • mąka pszenna

    15 dkg
  • sól

    do smaku
  • woda

    200 ml
  • jaja

    4 szt
  • cukier puder

    do smaku
  • powidła śliwkowe

    20 dkg
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i solą. Wsypać makę cały czas mieszając aż ciasto zacznie odchodzic od garnka. Dodawać po jajku ciągle mieszajac. Rozgrzać tłuszcz. Szprycą w kształcie gwiazdki szprycowac koła. Papier kłaść na rozgrzany olej w ten sposób aby ciasto było pod spodem,smazyc a gdy ciasto zacznie odchodzic z papieru zdjąć go. Smażyć na złoty kolor z obu stron.Posypać cukrem pudrem i podawać z powidłami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika6

26.04.2012 23:23
Bardzo dobre :)

Jodaj

21.01.2012 09:19
dobre :)

tomek18

17.08.2011 09:17
lubie

Juleczka20

23.07.2011 07:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat