bułki maślane

bułki maślane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    40 g
  • cukier

    100 g
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • żółtka

    2 szt
  • mleko

    250 g
  • mąka

    500 g
  • miękkie masło

    70 g
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko podgrzać, dodać drożdze, cukier, cukier waniliowy i żółtka.wymieszać.dodac resztę składników wg podanej kolejności i wyrobić ciasto.pozostawić do wyrośnięcia na ok 1/2 godziny w ciepłym miejscu. formować bułeczki, nadziewać dowolnym nadzieniem, układać na blaszce. można posmarować białkiem i posypać kruszonką, makiem lub sezamem.na zdjęciu bułeczki z marmoladą posypane sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasiax18

28.06.2012 21:40
smaczne

V_kuchareczka

27.06.2012 21:00
super

Pola5

01.10.2011 21:00
Zrobiłam bez nadzienia i też są wyśmienite.

Pola5

07.07.2011 23:23
już nie mogę się doczekać kiedy je zrobię, mniam na śniadanie do mleka.....

Agnik

30.06.2011 21:16
super

Sarenka

08.05.2011 14:15
Drozdzowe buleczk? Juz lece ;P

gosia47-47

15.04.2011 19:26
ładne

pioge7

08.04.2011 17:06
ciekawe

Aniunia773

06.02.2011 19:10
piekne

mehia

05.12.2010 16:15
przepysznie się czyta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat