Naleśniki z ostrym serem

Naleśniki z ostrym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    25 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • mleko

    0,5 l
  • olej

    do smażenia
  • śmietana

    1/2 poj
  • tarta bułka

    do obtaczania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto z mąki i jajek ,dodać sól ,pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej,następnie stopniowo dodawać mleko i śmietanę ciągle mieszając.Smażyć z przygotowanego ciasta małe naleśniki ,jako nadzienie stosować starty ser .Zwijać naleśniki w rulony ,każdy obtoczyć w tartej bułce ,ułożyć w naczyniu i zapiekać około 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat