Murzynek z Bitą Śmietaną i Białą Czekoladą

Murzynek z Bitą Śmietaną i Białą Czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • SZKLANKA MLEKA

    1/2
  • szklanki cukru

    2
  • łyzki kakao

    4
  • mąka - szklanki

    2
  • proszek do pieczenia łyżka

    1
  • śmietana 30% 1/2 litra

    1/2
  • biała czekolada

    1/2 kostki
  • jajka

    4
  • cukier puder

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.

Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku.

W tym czasie gdzy piecze sie ciasto ubijamy śmietanę z 1/2 szklanką cukru pudru dodając drobno posiekaną białą czekoladę.

Gdy ciasto wystygnie przekroić i przełożyć ciasto kremem w środku oraz na zewnątrz na górnej części ciasta.

Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat