Knedle ziemniaczane z mięsem

Knedle ziemniaczane z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • cumin

    1 szczypta
  • oliwa

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto:ziemniaki ugotowac,ostudzic i zmielic,dodac make ziemniaczana,jajko,sól,olej i zrobic ciasto
nadzienie:cebule pokroic i usmazyc na zloty kolor.mieso zmielic razem z usmazona cebula,dodac sól,pieprz,cumin i dobrze wymieszac.mozna dodac odrobine bulionu jesli mieso okaze sie za suche.z ciasta robic male placuszki,nakladac na nie farsz i formuowac male kulki.gotowac.mozne podawac z sosami lub masłem.smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna132

13.02.2011 09:30
smaczne

Kate131

13.02.2011 09:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat