Letnie minestrone

Letnie minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki koktajlowe

    200 gram
  • cukinia

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • makaron średniej wielkości

    150 gram
  • posiekana natka

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • rosół warzywny

    2 litry
  • fasola

    200 mamut
  • cebula czerwona

    5-6 sztuk
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • parmezan

    2 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte warzywa pokrój: papryki w paski, fasolę na kawałki, pomidorki na połówki, cukinię w cienkie paski. Małe cebulki zostaw w całości (jeśli są większe pokrój na ćwiartki). W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż paprykę, fasolę i cebulki, zalej bulionem. Gotuj przez 20 minut. Dodaj pomidorki, cukinię i makaron. Gotuj przez 15 minut, przypraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem wymieszaj z natką i posyp starym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

16.03.2011 22:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat