Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami ikiełbasa salami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

salami 40 dag
pieczarki 1 kg
czosnek 3 głowki
sól
chilli
ogórek 1 szt
majonez 1 łyzka
śmietana 1 łyzka
zioła prowansalkie 1 szczypta
Ciasto: 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami ikiełbasa salami

czosnek obieramy i kroimi na kawalki(1 zabek na 3 razy)pieczarki obieramy i kroimy,salami cieniutko kroimy i tniemy na paski.wrzucamy do garnka z maslem pieczarki i czosnek,zasalamy i dusimy razem pod przykryciem az woda z pieczarek wyprauje.wrzucamy salami i podsmazamy razem,dodajemy szczypte chilli.robimy ciasto na nalesniki,pomijamy w skladnikach cukier a dodajemy szczypte chilli.nakladamy farsz na gotowe placki i zawijmy.sos:do miseczki scieramy 5 zabkow czosnku,pól ogorka ze skorka.dodajemy łyzke smietany i majonezu.mieszamy razem,dodajemy sol i szczypte przyprawy prowansalskiej.nakrywamy talerzykiem i odkladamy do lodowki na 5 min.polewamy z wierzchu nalesniki.smacznego ;D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak