Naleśniki z pieczarkami ikiełbasa salami

Naleśniki z pieczarkami ikiełbasa salami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • salami

    40 dag
  • pieczarki

    1 kg
  • czosnek

    3 głowki
  • sól

  • chilli

  • ogórek

    1 szt
  • majonez

    1 łyzka
  • śmietana

    1 łyzka
  • zioła prowansalkie

    1 szczypta
  • Ciasto:

    15 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

czosnek obieramy i kroimi na kawalki(1 zabek na 3 razy)pieczarki obieramy i kroimy,salami cieniutko kroimy i tniemy na paski.wrzucamy do garnka z maslem pieczarki i czosnek,zasalamy i dusimy razem pod przykryciem az woda z pieczarek wyprauje.wrzucamy salami i podsmazamy razem,dodajemy szczypte chilli.robimy ciasto na nalesniki,pomijamy w skladnikach cukier a dodajemy szczypte chilli.nakladamy farsz na gotowe placki i zawijmy.sos:do miseczki scieramy 5 zabkow czosnku,pól ogorka ze skorka.dodajemy łyzke smietany i majonezu.mieszamy razem,dodajemy sol i szczypte przyprawy prowansalskiej.nakrywamy talerzykiem i odkladamy do lodowki na 5 min.polewamy z wierzchu nalesniki.smacznego ;D

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat