Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie kluski na krupczatce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka krupczatka 1 szkl.
masło 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie kluski na krupczatce

Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Masło utrzeć z żółtkami, dokładnie utrzeć. dodać pianę i mąkę i sól do smaku, lekko wymieszać. Metalową łyżką formować kluski, gotować na wolnym ogniu w osolonej wodzie, wybrać łyżką cedzakową. Kluski są dobrym dodatkiem do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak