Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z feta, brokulem i ogórkiem
* brokul - 1 sztuka,
* szynka gotowana - 200g,
* ser feta - 125g,
* kukurydza konserwowa - 1/2 puszki, 130g,
* ogórek wezowy - 1/2 duzej sztuki,
* jogurt
naturalny - 3 lyzki,
* majonez - 4 lyzki,
* musztarda ostra - lyzeczka,
* zabek czosnku.
* cukier, pieprz ziolowy Prymat - do smaku
.
PRZYGOTOWANIE:
Brokula umyc, obrac i ugotowac al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzic, ostudzic i podzielic na male rózyczki. Czosnek obrac, umyc, osuszyc i przecisnac przez praske. Ogórek, szynke i fete pokroic w kosteczke. Kukurydze odsaczyc z zalewy. Jogurt wymieszac z majonezem, musztarda i czosnkiem, dodac do pozostalych skladników, przyprawic cukrem
i pieprzem, dokladnie wymieszac i doprawic do smaku.