Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
marchewka średnia 4 sztuki
por 1 sztuka
seler 0.5 sztuki
porzeczki czerwone 0.5 szklanki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
wieprzowina 0.5 (chuda)
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wieprzowa

Opłukać mięso, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Olej rozgrzać w płaskim rondlu teflonowym, podsmażyć cebulę i mięso. Dolać szklankę rosołu z kostki, posypać pieprzem, dodać goździki. Dusić przez 1 godzinę. Marchew obrać, następnie pokroić w kostkę tak samo por i seler. Dodać warzywa do mięsa. Dusić jeszcze 20 minut. Porzeczki przelać wrzątkiem i przetrzeć przez sito. Tak powstały przeciec dodać do mięsa (można go wczesniej doprawić szczyptą cukru). Oprószyć wszystko majerankiem, zagotować. Wstrząsnąc rondlem lub przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.10.2011 17:22
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak