Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z pęczakiem i grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
olej 2 łyżki
pęczak 15 dag
cebule 2 szt.
sól
Majeranek suszony Prymat
wywar instant 1,5 szklanki
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy
mąka 1-2 mąki
groch 30 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z pęczakiem i grochem

Groch i kaszę ugotować w osobnych garnach. Cebule pokroić, zrumienić na oleju. Z kapusty wyciąć głąb. Główkę włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut. Wyjąć, oddzielić liście, pościnać zgrubiałe części. Groch i kaszę odcedzić, połączyć z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Farsz nakładać na liście, zwijać gołąbki. Układać w garnku. Zalać połową wywaru i dusić na niedużym ogniu.
Stopić masło, dodać mąkę, zasmażyć. Rozprowadzić wywarem, dodać koncentrat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.10.2012 07:23
ooo takich jeszcze nie robiłam ale bardzo mi się podobają więc może już niedługo na naszym stole zagoszczą;)
marta1371 28.06.2011 18:43
Pyszne gołąbki
Agnieszka/picola 15.06.2011 15:12
ciekawe
daria899 26.03.2011 22:45
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak