Salatka z kapusty czrwonej

Salatka z kapusty czrwonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1|2 główki
  • gruszki

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • cynamon mielony

    1|2 łyżeczki
  • cukier do smaku

  • sól do smaku

  • goździki mielone

    1|2 łyżeczki
  • olej słonecznikowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy i gotujemy w wrzacej osolonej i lekko zakwaszonej wodzie 8 minut . Odcedzamy i studzimy . Gruszki obieramy i kroimy w kostke , skrapiamy sokiem z cytryny . Z oleju , soku cytryny , cynamonu , gozdzikow i soli robimy sos . Skladniki mieszamy z sosem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

01.04.2013 18:11
Dobra sałatka.

krysia50

10.06.2011 12:13
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat