Roladki drobiowe

Roladki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    3 sztuk
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • kasza jaglana

    1|3 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • siekany szczypiorek

    1 łyżka
  • pieczarki

    5 sztuk
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • wino białe wytrawne

    1|3 szklanki
  • oliwki zielone

    10 sztuk
  • natka pietruszki

    1 siekana
  • ser żółty

    10 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Rozgrzewamy oliwę,dodajemy pieczarki przysmażamy,dodajemy natkę pietruszki,szczypiorek.Następnie dodajemy gotowaną kaszę jaglaną,mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdą pierś kurczaka układamy plaster sera żółtego,smarujemy farszem z kaszy jaglanej.Układamy oliwki i zwijamy w rulonik.Spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.Następnie dodajemy wino i dusimy do miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

02.07.2012 23:05
smaczne :-)

smile

03.12.2011 21:03
fajny przepis =)

Marzena34

20.08.2011 15:28
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat